Ingrediënten:
30 grote vlierbloesemschermen
2 L. water
2 zakjes biologische vanillesuiker
1 kg biologische rietsuiker
2 biologische citroenen
Bereidingswijze:
Pluk de vlierbloesemschermen, schud evt. beestjes eruit en stop ze in een ruime glazen pot. Borstel de citroenen schoon onder de kraan en voeg ze in schijven gesneden toe. Giet het water er bij.
Zet de afgesloten pot op een warme plek, het liefst in de zon en laat de inhoud minstens een etmaal laten trekken, maar niet langer dan twee dagen! Giet de vloeistof nu door een schone theedoek in een pan en knijp de theedoek goed uit. Kook de vloeistof en voeg al roerende de suiker en de vanillesuiker toe. Laat het 5 minuten koken en giet de siroop kokend in goed schoongemaakte (donkere) flessen en sluit deze goed af. De siroop kan met water worden aangelengd tot limonade.