Ingrediënten:
500 gram tamme kastanjes
2 aardappelen
1 wortel
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 liter paddenstoelenbouillon
1 dl slagroom
scheutje sherry
zout en peper naar smaak
uitgebakken spekjes

Bereidingswijze:
Was de kastanjes, kruis ze in met een mesje en kook ze 20 minuten. Giet de kastanjes af, laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes. Maak de aardappelen, de wortel en de ui schoon en snijd ze in kleine blokjes. Doe de olijfolie in een grote pan en bak de groentes vijf minuten aan. Voeg nu de warme bouillon en de kastanjes toe. Laat het geheel 15 minuten pruttelen en pureer de soep daarna met een staafmixer. Roer er de slagroom en een scheutje sherry door. Breng op smaak met zout en peper en garneer de soep met uitgebakken spekjes.

Tip

Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is er ook weer volop appelmoes, perencompôte en stoofperen in allerlei varianten

Tip

Nieuw in het assortiment : Biofrutas Appel-perenstroop en Honing van imkerij het Kwakertje.